dilluns, 28 de setembre del 2009

Si vols aprendre, ensenya. Ciceró (106AC-43AC) , escriptor, orador i polític romà.




Hola! Sóc metra d'educació especial, i com a tal, el meu repte és ensenyar des de la diversitat. No entenc l'educació com un tot igualitari, sinó que penso que la diversitat està en cadascun de nosaltres, en cada alumne i alumna que ens trobem en les nostres aules, i per tant, hem de poder adaptar-nos a les seves necessitats, interessos i maneres d'aprendre.


Amb l'estudi d'aquesta assignatura, "Interculturalitat i educació" tinc la il·lusió de poder entendre una mica més el que és aprendre des de la diferència: en aquest cas, una diferència cultural. Però, què és el món sinó diferents cultures convisquent juntes, interrelacionant-se i creant-ne de noves.

Per poder abordar la multiculturalitat a les aules no només has de partir d'una bona base teòrica i pedagògica, sinó que també has de creure que ensenyar des de la diversitat és possible i aquest fet s'ha d'integrar en el dia a dia a l'escola, no només en moments puntuals en què vols treballar aquesta matèria.

El fet d'haver de crear i treballar l'assignatura des i amb un blog ho he trobat molt interessant; no només perquè m'ha ajudat a familiaritzar-me amb aquesta eina, sinó que és una manera àgil de compartir informació entre els estudiants.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada