diumenge, 13 de desembre del 2009

Articles interessants

Volia compartir amb vosaltres dos articles que van aparèixer a la Vanguardia i a la revista que s'hi adjunta.
En l'esmentada revista hi ha un petit article d'un enfermer, l'Imad Bouchaibi  Dali que va arribar al nostre país ja fa trenta anys i comenta la necessitat d'adaptar la sanitat a la interculturalitat (així és com es titula l'article). Explica que s'adonà de les llacunes dels professionals de la sanitat a l'hora d'enfrontar-se a la mort, a la malaltia o al dolor amb persones de cultura no occidental. Per exemple, explica que les persones musulmanes i algunes asiàtiques no volen que se'ls administri morfina o sedants perquè ho consideren pecat, i d'altres atribueixen l'enfermetat a un càstig diví.
Comenta lo satisfet que stà amb la seva feina i és l'orgull de la seva família, però a vegades vol esborrar certes coses, com un comentari que va sentir un cop a urgències: "La mora está en el box ocho", i esmenta que l'eina principal és el respecte.
Ha publicat un manual d'etnoenfermeria que molts dels seus companys ja utilitzen.

L'adreça on podeu consultar l'article íntegre és: http://www.magazinedigital.com/reportajes/jovenes_extraordinarios/reportaje/cat_id/101


L'altre article està escrit per l'escriptor Tahar Ben Jelloun i el podeu consultar en aquesta adreça: http://www.almendron.com/tribuna/28048/minarete-burka-identidad-nacional/ El títol de l'article és "Minarete, burka, identidad nacional", on comenta la decisió d'eliminar els minarets de la ciutat de Ginebra, i comenta els trets racistes del cartell propagandístic de la votació, i entra a donar la seva opinió i criticar d'altres aspectes que val la pena llegir.

Aquests dos articles no tenen relació directa amb l'educació intercultural, però sí amb la inteculturalitat, i per això, m'ha sembla adequat compartir-ho amb tots vosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada